Автор: Проф. Искра Баева, 24 may.bgПоследният словесен изблик на премиера Борисов

...
Автор: Проф. Искра Баева, 24 may.bgПоследният словесен изблик на премиера Борисов
Коментари Харесай

Защо всички мълчат, когато Бойко Борисов лъже и говори глупости?

Автор:   Проф. Искра Баева, 24 may.bg

" Последният вербален изблик на премиера Борисов се развихри през вчерашния ден (4 юни 2019 г.) на срещата му с КРИБ (Конфедерация на работодателите и индустриалците в България). Дали тъй като приказва пред новите български индустриалци или тъй като още е в еуфорията на следващата си изборна победа, само че Борисов сподели следното: „ Много впечатлен съм от обиколките по заводите – мога да кажа, че България отново се завърна като една индустриална страна – както е била преди 1945 година Където минете – цех до цех ”.

Оставям настрани изказванието, за „ цех до цех ”, което би трябвало да ни изуми в светлината на обстоятелството, че стотици хиляди българи бях принудени да заминат на „ гурбет ” в чужбина, с цел да могат да изхранват себе си и фамилиите си.

Но не мога да премълча думите за завръщането на България в ролята си на индустриална страна, „ каквато е била преди 1945 година ”. Боже мой, по какъв начин могат да се настояват сходни неща, когато е известно, че въпреки преди Втората международна война страната ни да не е най-бедната европейска страна, въпреки всичко тя е на 18-то място от 24 страни. А производството и износът ни се състои най-много от тютюн (повече от 50 % от износа), следван от зърно, яйца, плодове, маслодайни артикули, кожи, птици. И толкова. Останалото – текстил, каучук, въглища, захар е единствено в добивната и преработвателната селскостопански артикули. Това ли е индустриализирана България?

Даже не мисля, че спомагателен коментар е необходим!

По-важният въпрос е за какво всичко това минава около ушите на познавачите на историята и на стопанската система?

Дали тъй като към този момент са привикнали и не обръщат внимание? Дали тъй като не желаят да водят война с вятърни мелници? Дали тъй като се опасяват от трайния монопол на Борисов?

На тези въпроси не мога да отговоря, само че ми се коства, че колкото по-дълго той приказва по този начин и колкото по-дълго експертите мълчат, толкоз повече българите, разбирай гласоподавателите, ще живеят във подправена действителност както за предишното, по този начин и за сегашното и бъдещето. Което е в основата на продължаващото владичество на Борисов и неговите хора. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР